(Tiedote paikallislehdille) Vihdin Keskustan kunnallisjärjestön vaalitiimi ideoi sosiaaliseen mediaan jouluvaalikalenterin. Joulukuun arkipäivinä Facebook-sivuilla (www.facebook.com/VihdinKeskusta) avataan yksi ehdokaskortti. Kortissa on ehdokkaan kuva ja henkilötiedot. Lisäksi ehdokas kertoo muutamalla sanalla, mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä.

– Mietimme tiimissä uusia ja innostavia keinoja tehdä vaalityötä ja miten saamme kaikki ehdokkaat mukaan alusta alkaen. Politiikka on yhdessä tekemistä, ja niin on vaalityökin, kertoo vaalipäällikkö Heidi Nordman vaalikalenteri-ideasta. – On myös tärkeää, että kuntalaiset saavat ajoissa tietoa, keitä on ehdolle lähdössä.

Linnunpöntöillä varainkeruuta
– Päätimme yhdistää varainkeruun, yhdessä tekemisen ja hyvän asian puolesta toimimisen – osallistumme linnunpönttötalkoisiin, jonka tavoitteena on saada miljoona linnunpönttöä Suomen puihin, Nordman kertoo. Osa pöntöistä lahjoitetaan ja osa myydään. Ensimmäinen talkoorupeama on pidetty, ja ensimmäinen pönttö lahjoitettu syyskokouksessa Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurviselle. Teimme talkoista videokoosteen, ja se on nähtävillä Facebook-sivuillamme. Talkoita on tiedossa vielä useammat vuodenvaihteen jälkeen. Ensimmäisellä kerralla valmistui 50 linnunpönttöä.

Vaaliteemoja hiotaan vielä
Teemoja on työstetty syksyn Meidän Vihti -kiertueesta asti, ja palautetta on kysytty myös Facebookin-somekyselytunneilla. – Tiettävästi ensimmäisenä puolueena Vihdissä olemme toteuttaneet Facebook-sivuillamme live-kyselytunnin, jossa kuntalaiset ovat tunnin aikana voineet lähettää kysymyksiä ja chattailla useamman luottamushenkilön kanssa samaan aikaan. Kaiken kaikkiaan olemme saaneet kuntalaisilta mukavasti kommentteja ja myös palautetta ajankohtaisista asioita. Meillä alkaakin olla kasassa hyvä materiaali, Nordman toteaa tyytyväisenä.

Ennen kuin hiljennymme joulun viettoon, ehdokkaille ja ehdokkuudesta kiinnostuneille järjestetään vapaamuotoinen ehdokaskahvittelu torstaina 15.12. – Kerromme perusasioita ehdokkuudesta ja luottamushenkilönä toimimisesta. Paikalla on keskustan luottamushenkilöitä. Kysymyksille ja keskustelulle on varattu reilusti aikaa, painottaa Nordman.

– Olemme tavattavissa myös Nummelan joulutorilla lauantaina 17.12. klo 10-12.00. Tarjolla on glögiä ja myynnissä linnunpönttöjä.

Jos olet kiinnostunut ehdokkuudesta tai haluat tulla toimintaamme mukaan, ota yhteyttä.
Heidi Nordman heidi.nordman1@gmail.com / p. 040 217 7772
Sari Metsäkivi sari.metsakivi@vihti.fi / p. 050 566 8081
Pasi Saario pasi.saario@kuusakoski.com / p. 040 827 6455