(Lehdistötiedote Vihdin paikallislehdille) Keskustan Vihdin kunnallisjärjestön vuosikokouksessa oltiin ajankohtaisten asioiden äärellä. Keskustelua synnytti niin työttömien tilanne kuin Helsinki–Turku välin ns. tunnin juna -hankekin.

– Vihdissä on työttömiä 11%, mutta kasvu on onneksi pysähtynyt, totesi kunnallisjärjestön puheenjohtaja Sari Metsäkivi avauspuheenvuorossaan. – Kunta on perustanut kierrätyskeskuksen helpottomaan pitkäaikaistyöttömien työllistymistä, ja nuorten työllistymistä on edistetty mm. kesäsetelien avulla. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää, Metsäkivi painotti.

Samaa mieltä oli myös Työllistyvä Vihti ry:n puheenjohtaja Erja Summers, joka esitteli puheenvuorossaan TyVi ry:n toimintaa. – Tavoitteenamme on saada ihmiset osallistumaan ja kantamaan vastuunsa omasta hyvinvoinnistaan sekä ylläpitämään kuntoaan. Haluamme tarjota kunnallispoliittisten ja taloudellisten aspektien rinnalle inhimillisen aspektin työttömyystilanteen parantamiseksi. Välineiksi tarjoamme mm. vertaistukea, vapaaehtoistoimintaa ja organisoitua tekemistä. Tavoitteenamme on tietysti myös työllistäminen. Yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa yhdistys pyrkii työllistämään pitkäaikaistyöttömiä. – Olemme avoimia kaikille yhteistyön kehittämisehdotuksille, Summers painotti.

Kansanedustaja Eerikki Viljanen ilahdutti kokousväkeä kertomalla Helsinki – Turku välin ns. tunnin junan suunnittelun edistymisestä. – Tunnin juna on Vihdille ja Länsi-Uudellemaalle erittäin merkittävä – tulevaisuudessa Vihti on tärkeiden valtaväylien varrella. Hienoa, että pitkään pohjustettu hanke saatiin viimein nytkähtämään eteenpäin.

Ajankohtaisten asioiden lisäksi käytiin läpi sääntömääräiset asiat ja valittiin edustajat ja varaedustajat Keskustan puoluekokoukseen Seinäjoelle. Kunnallisjärjestön puoluekokousedustajiksi valittiin Asta Varpio, Asko Autelo ja Sari Metsäkivi. Varaedustajiksi Ilkka Sivula, Pasi Saario ja Jouko Lindfors. Kesäkuiseen puoluekokoukseen lähtee lisäksi paikallisyhdistysten edustajia.