Kunnanhallituksen kokous päättyi juuri.  Käsittelimme mm. alkuvuoden talouden seurantaa, Linnanniitun tontin myyntiä, Stenkullan pientalotonttien hinnan alentamista ja karting-radan vuokrasopimuksen jatkamista.

Talouden seurantaa

Tarkasteltava talousjakso on lyhyt, tammi–helmikuu, ja jos jokin näyttäytyi varmana niin se, että talousnäkymät ovat edelleen epävarmat ja muuttuvia tekijöitä on paljon. Hyvää on kuitenkin se, että esimerkiksi verotuloja on kertynyt viime vuotta enemmän. Toisaalta erikoissairaanhoidon ylitysarvio on 2 miljoonaa – koronan vuoksi. Myös Karviaisen oman toiminnan ylitysarvio on noin 1 miljoonaa – sekin koronan vuoksi. Seuraavankaan valtuuston talousarvion laadinta ei siis ole helppoa. Kukkaron nyörit on edelleen pidettävä tiukilla, jotta palvelumme toimivat ja niitä pystytään myös kehittämään.

Linnanniitun tontin myynti

Hienoa, että Etelä-Nummelan alueelle saataneen piakkoin uusia asuntoja.  Avain Yhtiöt Oy jätti 22.3.2021 varaushakemuksen Nummelan Linnanniitussa sijaitsevasta tontista. Tontin suuruus on 8 542 m². Kyse on asumisoikeustuotannosta. Hanke on ARA-rahoitteinen. Kauppahinta on 665 000 euroa. Toivottavasti Etelä-Nummelan koulukeskuksen lähialueen tonttikauppa vilkastuu nopeasti.

Stenkullan pientalotonttien hinnan tarkistus

Joskus tontit eivät vain mene odotetusti kaupaksi, vaikka sijainti ja maisemat hyviä ovatkin. Näin on käynyt Vihdin kirkonkylän eteläosassa sijaitseville Stenkullan alueen pientalotonteille. Joskus on järkevää alentaa hintoja, ja niin päätimme nyt tehdä. Tontin voi edelleen myös  vuokrata. Toivottavasti tämänkin päätöksen myötä saamme Vihtiin uusia asukkaita.

Maa-alueen vuokraaminen Vihdin Urheiluautoilijat ry:lle karting-rataa varten 

Kunta on vuokrannut Vihdin Urheiluautoilijat ry:lle Valtatie 25:n varrella olevaa aluetta jo pitkään. Rata on valmistunut vuonna 1983. Radalla järjestetään arvokilpailuja ja leirejä, mutta toisaalta se on avoinna kaikille ajamisesta kiinnostuneille. Karting-harrastajia onkin Vihdissä runsaasti. Vihdin Urheiluautoilijat ry on jo vuosien ajan kehittänyt aluetta, ja nyt tavoitteena on mm. vanhojen rakennusten korvaaminen uusilla. Se on iso investointi. Yhdistyksen mukaan riittävän pitkä vuokrasopimus edesauttaa hankkeen EU-tukikelpoisuutta. Päätimme jatkaa vuokra-aikaa 31.12.2041 saakka.