(Keskustan valtuustoaloite) Vihdin eri alueita on kehitettävä kokonaisuutena. Yksi kehittyvistä ja kasvavista taajamista on Otalampi: Helminharjun kaavan on tarkoitus valmistua tämän vuoden aikana, ja elokuussa avautunut Nuuksion Pohjoinen Portti Salmen alueella lisää alueen matkailijoiden määrää. Otalammella on myös toinen leirintäalue ja Vaakkoin hieno virkistysalue. Helsingin kaupungin siirtolapuutarhahankekin on yhä vireillä. Lisäksi kuntalaisille tehdyssä joukkoliikennekyselyssä ilmeni, että työmatkaliikenteeseen tarvitaan vuoroja lisää nimenomaan Helsingin suuntaan.

Joukkoliikenne on kuitenkin vähäistä. Vihdin kuntastrategia ja joukkoliikenteen palvelulupaus sisältävät ajatuksen kokeiluista. Otalammen alue on otollinen kokeilualue, ja kokeilu lisäisi merkittävästi alueen vetovoimaisuutta.

Esitämme, että Otalammen alueella aloitetaan syöttövuorojen kokeilu pääkeupungin suuntaan. Syöttöliikenne suuntautuisi luontevasti Espoon Rinnekodin ja Helsingin väliä kulkevalle linja-autovuorolle tai esimerkiksi Vantaankosken juna-asemalle. Yhteys palvelisi työmatkailijoiden lisäksi koulukuljetusvuoroja sekä Nurmijärven ja pääkaupunkiseudun suuntaan kulkevia opiskelijoita.

Lisäksi tutkitaan, onko kokeilu mahdollista yhdistää koululais- ja palveluliikennekuljetuksiin ja kehittää kutsutaksisysteemin tyyppinen palvelu. Kokeilun yhteistyökumppaneiksi pyritään saamaan Helsinki ja Espoo.