(Syyskokoustiedote) Komea puunuija vaihtoi omistajaa, kun Keskustan Vihdin kunnallisjärjestö kokoontui syyskokoukseen. Ansiokkaasti kunnallisjärjestöä useamman vuoden johtanut Sari Metsäkivi jättäytyi puheenjohtajan tehtävästä, ja kokousväki valitsi yksimielisesti jatkajaksi haimoolaisen Mikko Lasasen. Lasanen on Keskustan tuore valtuutettu ja Pohjois-Vihdin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja.

Varapuheenjohtajana kunnallisjärjestössä jatkaa kirkonkyläläinen Pasi Saario. Saario sai juuri Keskustan hopeisen ansiomerkin kahdenkymmenen vuoden aktiivisesta toiminnasta puolueessa. Sihteerinä jatkaa jo yli vuosikymmenen pestissä toiminut Asko Autelo Nummelasta.

Johtokunnan jäseniksi kokouksessa valittiin Paavo Muranen Jokikunnalta, Mikko Yli-Rosti Nummelasta, Suvi Nuotio (sit.) Vanjärveltä ja nuorten edustajaksi Niko Rytsä Nummelasta. Vihdin keskustanaiset, Pohjois-Vihdin py sekä Otalammen py ilmoittavat edustajansa myöhemmin.  Kunnallisjärjestön johtokunnan kokouksiin kutsutaan myös valtuustoryhmän jäsenet sekä paikallisyhdistysten puheenjohtajat.

Vihdin kehitys kääntynyt nousuun

Kokousväkeä innosti Vihdin hyvä meininki. Suomen juhlavuonna Vihdinkin kehittämisessä on uutta sykettä, ja puolueiden välinen yhteistyö toimii. Myönteinen käänne on tapahtunut – on hyvä jatkaa kohti seuraavaa sataa vuotta.

Valtuuston vastikään päättämä talousarvio sai kiitosta: Talous on viimein saatu siihen malliin, että kunnan kehittämiseen voidaan panostaa. Kiinteistöveroprosentin laskemista pidettiin hyvänä, koska se kohdistuu selkeästi myös yksinasujiin sekä pieni- ja keskituloisiin. Oikeudenmukaiseksi päätökseksi nähtiin sekin, että määräaikaiset opettajat saavat palkkaa koko vuodelta. Hyväksi ja ehdottoman tarpeelliseksi päätökseksi nähtiin myös psykologi- ja päihdetyön resurssin lisääminen perhepalveluihin.

Nuorisotyön toivottiin tulevaisuudessa nousevan esiin vahvemmin.

Valokuitu Vihtiin
Vihdin Keskusta pitää tärkeänä, että Vihti on päättänyt investoida 300 000 euroa valokuituyhteyksien kehittämiseen – jokaiseen Vihdin kouluun ja päiväkotiin on saatava valokuituyhteys. Yhtä tärkeää on tarjota valokuituyhteyttä mahdollisimman laajasti yrityksille ja kotitalouksille. Liittymisen kustannus saattaa nousta monilla alueilla melko korkeaksi, kuten kokouksessa todettiin. Keskusta ehdottaa, että Vihdissä selvitetään, millaista tukea on mahdollisesti saatavilla esimerkiksi haja-asutusalueiden asukkaiden ja pienyrittäjien liittymiskuluihin.

Tervetuloa lauantaina 16.12. aamupäivällä Nummelan torille glögille ja jututtamaan Vihdin keskustan luottamushenkilöitä.