(Tiedote paikallislehdille) Keskustan kuntavaaliristeily viritti vihtiläiset vaalitunnelmaan ja ehdokashankinnan loppurutistukseen. Mukana olivat Heidi Nordman, Eerikki Viljanen, Tiina Kontio, Paavo Muranen, Eeva Vesterinen, Sari Metsäkivi sekä Tarja ja Sami Tupala.

Ohjelmatarjonta oli monipuolinen ja hyvä yhdistelmä asiaa ja huvittelua. Yli kolmestakymmenestä ohjelmasta oli vaikea valita, sillä kirjo oli laaja kaavoituksen ja rakentamisen helpottamisesta keskustanuorten kuntavaalinapakymppiin.

Vaaliteemana Huolenpitoa huomennakin

Risteilyllä julkistettiin keskustan kuntavaaliohjelma. Tulevaisuudessa yhteinen huolenpito alkaa entistä enemmän kotikunnasta ja arjen palveluista.

Kuntavaaliohjelma painottaa turvallisen Suomen rakentamista, jossa kaikista suomalaisista ja koko maasta pidetään huolta tasa-arvoisesti. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula muistutti, että kaikilla suomalaisilla ei mene hyvin ja eriarvoistumisen torjumiseksi on tehtävä yhdessä töitä. – Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat keskustalle tärkeitä arvoja. Sote-uudistus on tärkeä toteuttaa, koska sen tavoitteena on  parantaa perusterveydenhuoltoa, nopeuttaa lääkärille pääsyä ja lopettaa ihmisten pompottelu luukulta toiselle. Uudistuksen tarkoituksena on parantaa kaikenikäisten hyvinvointia.

Vaaliohjelmassa painotetaan myös mm. lasten laadukasta varhaiskasvatusta ja perusopetusta. Puolueen sivistyspoliittisia linjauksia käytiin läpi kansanedustaja Tuomo Puumalan ja opetushallituksen tuoreen pääjohtajan Olli-Pekka Heinosen johdolla. Heidän ajatuksiinsa oli helppo yhtyä: Erityispanostukset koulutuksen alkupäähän ja perheiden tukemiseen ovat tärkeitä. Ongelmien kärjistymistä on ehkäistävä siten, että perheitä autetaan ajoissa. Yksi ratkaisu on tukea arjessa selviämistä kotiin tulevalla avulla. Vaikuttavuus on suuri, kun tuetaan pientä lasta ja perhettä kokonaisuutena.

Vihtiläisiltä kiitosta saivat myös muun muassa satsaukset omaishoitoon sekä lasten ja perheiden palvelujen uudistaminen ennalta ehkäisevään suuntaan. Tärkeinä pidettiin myös haja-asutusalueille rakentamisen helpottamista sekä lähiruoan ja luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten merkityksen korostamista.

Paljon kevätsuunnitelmia

Kunnallisjärjestön vaalitiimi on miettinyt keväälle monenlaista ohjelmaa. Otamme mielellämme myös kutsuja vastaan ja osallistumme aktiivisesti muidenkin järjestämiin tapahtumiin. Laskiaissunnuntaina 26.2. olemme mukana  ainakin Ojakkalan talvitapahtumassa, ja seuraavana sunnuntaina on vuorossa Nummelan vaalihiihto.

Järjestämme ehdokkaille myös koulutusta, ja pari iltaa on jo pidettykin, mm. some-koulutus. Maaliskuussa on tarkoitus järjestää vielä ainakin yksi some-ilta sekä seminaari.  Meidän Vihti -kiertue uusitaan maaliskuun lopussa ja ennen sitäkin ennätämme tehdä vaikka mitä. Tapahtumista tiedotamme myöhemmin. Toki meidät tapaa vaalien lähestyessä myös torilla.

Keskustan ehdokashankinta on edennyt tasaiseen tahtiin, ja erityisen ilahduttavaa on uusien ehdokkaiden suuri määrä. Mukaan joukkoon kuitenkin mahtuu vielä.

Yhteystiedot: Vaalipäällikkö Heidi Nordman, heidi.nordman@gmail.com/p. 040 217 7772, kunnallisjärjestön pj. Sari Metsäkivi, sari.metsakivi@vihti.fi/p. 050 566 8081, kunnallisjärjestön sihteeri Asko Autelo, asko4apila@gmail.com