(Syyskokoustiedote paikallislehdille)– Ylen kyselyn mukaan suomalaisten unelmakoti on maalla, ja Vihti on juuri sellainen unelmakunta, jossa ihmiset haluavat asua – luonto ja sen monet mahdollisuudet ovat lähellä, painotti Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen puheenvuorossaan.

– Tulevaisuuden kunta on elinvoima- ja sivistyskunta, Kurvinen tiivisti. – Päästään viimein kiinni elinkeinopolitiikkaan, kaavoitukseen  ja mahdollisuuksien luomiseen sen sijasta, että keskityttäisiin esimerkiksi erikoissairaanhoidon järjestämiseen, joka on kunnissa usein yksi suurimmista kulueristä.

Kansanedustaja Eerikki Viljanen muistutti, että kaikki viime aikoina polttopisteenä olleet asiat, esimerkiksi päivähoito, koulut ja liikuntapaikat  jäävät kuntaan. – Kunnalla ja kunnallisella päätöksenteolla tulee olemaan merkittävä rooli jatkossakin.

Pienet ja keskikokoiset kunnat huomioitava

Vihti antoi juuri Sote-uudistukseen liittyvän lausuntonsa.  – Kaiken kaikkiaan kunnilta saapui  600-800 lausuntoa. – Määrä on suuri, mutta kyseessä aito lausuntokierros. Pidämme huolen siitä, että lausunnot käsitellään ajatuksella  ja tarvittaessa oikeasti tehdään muutoksia, Kurvinen kertoi.

– Uusimaa on oma erityislukunsa, ja Keskustalle on erittäin tärkeää, että myös alueen pienemmät kunnat huomioidaan ja etteivät ne joudu suurempia heikompaan asemaan. Sote-uudistus on valtavan suuri uudistus, eikä kerralla tule valmista.

– Vaikeita päätöksiä on jouduttu tekemään, mutta hyviäkin asioita on jo tapahtunut – teollisuuteen on syntynyt työpaikkoja, kuten nyt Uudenkaupungin autoteollisuuden tuhannen henkilön palkkaus, Kurvinen kertoi. – Myös byrokratiaa on pystytty purkamaan, ja työttömyys on laskenut prosentin verran. Tosin pitkäaikaistyöttömyys ja nuorten työllistyminen ovat edelleen suuria haasteita. – Paljon odotan myös kaksivuotiselta perustulokokeilulta. Sipilän hallitus on ensimmäinen, joka uskaltaa katsoa, mitä siitä seuraa – aktivoiko vai passivoiko se ihmisiä.

Kuntavaaliehdokkaat joulukalenterissa

– Keskustan kuntavaaliehdokashankinta on hyvässä vauhdissa. Hienoa, että olemme saaneet mukaan myös nuoria ja uusia toimijoita, kertoi ehdokashankintaa koordinoiva Pasi Saario. Mukaan joukkoon mahtuu vielä, joten otathan yhteyttä, jos vähänkin kiinnostaa. – Me teemme vaalityötä yhdessä ja autamme myös konkreettisesti. Ehdokkuuskin on yhdessä tekemistä, kuten politiikkakin, Saario painotti.

Keskusta nimesi kokouksessa ensimmäiset ehdokkaat  ja lisää on luvassa myöhemmin. Ehdokkaat julkaistaan jouluvaalikalenterissa 1.12. alkaen Vihdin keskustan facebook-sivulla.

Kokouksessa päätettiin myös vuoden 2017 johtokunnan kokoonpano. Puheenjohtajana jatkaa Sari Metsäkivi, varapuheenjohtajana Pasi Saario ja sihteerinä  Asko Autelo. Muiksi jäseniksi nimettiin Mikko Lasanen, Jirka Hakala, Jaana Sohlman, Mikko Yli-Rosti sekä Jouko Lindfors. Vihdin keskustanaiset ja Vanjärven py ilmoittavat edustajansa myöhemmin.