(Tiedote paikallislehdille) Keskustan Vihdin kunnallisjärjestön loppuvuotta väritti vauhdikas ehdokashankinta ja vaaliteemojen työstäminen kuntavaalityöpajoissa. Ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat julkistettiin joulukuussa, Vihdin keskustan facebook-sivuilla.

Ehdokaskalenterissa jokaisella ehdokkaalla oli oma päivänsä ja oma kuvallinen kortti. Kortissa ehdokas esittäytyi muutamalla lauseella ja kertoi itselleen tärkeimmistä asioista. Ehdokaskortteja pääsee edelleen katsomaan osoitteessa https://www.facebook.com/VihdinKeskusta. Sivusto on avoin kaikille eikä vaadi ryhmään tai Facebookkiin liittymistä.

Tähän mennessä julkistetut ehdokkaat:

Antti Huttunen, Asta Varpio, Eerikki Viljanen, Harri Hampori, Heidi Nordman, Jouko Lindfors, Juha Seppänen, Kari Viherkanto, Mikko Lasanen, Mikko Mäkelä, Mikko Yli-Rosti, Paavo Muranen, Pasi Saario, Sari Metsäkivi,
Suvi Nuotio, (sit.), Tapio Lankinen, Tiina Kontio, Toivo Rätte ja Varpu-Leena Malmgren.

Ehdokaskorteissa monia tärkeitä aiheita
Ehdokkaat toivat kalenterissa esiin monia tärkeitä aiheita, kuten luontomatkailun kehittämisen, yrittäjyyden edellytysten parantamisen, varhaiskasvatuksen ja koulutuksen sekä heikoimmista huolehtimisen tärkeyden. Iäkkäiden palveluissa nousi esiin mm. ennalta ehkäisevän toiminnan tärkeys. Moni painotti myös Vihdin kehittämistä kokonaisuutena, turvallisuutta, yhteistyön tärkeyttä sekä tasapainoista kuntataloutta.

Joulukuussa pidettiin myös ensimmäinen ehdokasilta. Ilta oli vapaamuotoinen ja pohjautui ehdokkaiden esiin nostamiin kysymyksiin. Lisäksi käytiin läpi kuntapolitiikan peruskäytänteitä. Ehdokaskoulutuksia järjestetään vielä myöhemminkin, joten mukaan ehtii vielä hyvin.

Ehdokaskalenterista tuli paljon myönteistä palautetta, ja nyt mietitäänkin, miten kalenteri-ideaa jatketaan. Loput ehdokkaat nimetään ja julkaistaan tammi–helmikuussa. Vielä on tilaa kaikenikäisille ehdokkaille.

Meidän Vihti rakennetaan yhdessä
Keskustan vaaliteemojen työstäminen alkaa olla loppusuoralla. Vihti on monien mahdollisuuksien kunta, ja kehitettävää on paljon. Ajatuksia on kerätty kuntalaisilta Meidän Vihti -kiertueella ja some-illoissa, ja toki on kuultu myös Vihdin keskustan paikallisyhdistyksiä.

Vaalitiimi päätyikin ottamaan teemojen pääotsikoksi Meidän Vihti rakennetaan yhdessä, Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Politiikankin tekeminen on nimenomaan yhdessä tekemistä ja kuntalaisten kuuntelemista.

Vihdin keskustan kunnallisjärjestö 70 vuotta

Vuosi 2017 on Vihdin keskustan kunnallisjärjestön juhlavuosi, ja se tulee näkymään monin tavoin. Suunnitteilla on järjestää ympäri kuntaa pienimuotoisia tapahtumia ja ehkä jotain suurempaakin.

Myös keskustan some-iltoja jatketaan talven kuluessa. Seuraava ilta järjestetään helmikuussa, ja silloin keskusteluun osallistuu myös keskustan kuntavaaliehdokkaita. Keskustelun aihe-ehdotuksia voi lähettää vaalipäällikkö Heidi Nordmanille sähköpostilla heidi.nordman1@gmail.com tai puhelimitse 040 217 7772. Mikäli olet ehdokkuudesta kiinnostunut, voit ottaa yhteyttä Heidiin tai kunnallisjärjestön sihteeriin Asko Auteloon asko4apila@gmail.com.