(Teksti paikallislehdille) Hyvä joukko vihtiläisiä keskusta-aktiiveja osallistui keskustan presidentti- ja maakuntavaaliristeilylle. Tapahtumassa presidenttiehdokas Matti Vanhanen esitteli manifestinsa  ”Nyt ei valita puolia vaan yhteinen suunta”. Risteilyn toinen painopiste oli sote- ja maakuntauudistus, ja lisäksi käsiteltiin monia muita keskustalle tärkeitä aiheita.

Vihdistä puolueristeilyyn osallistuivat Heidi Nordman, Paula ja Mikko Lasanen, Sari Metsäkivi, Eeva Vesterinen, Sami ja Tarja Tupala sekä muita aiheesta kiinnostuneita kuntalaisia. Vihtiläiset pitivät hyvänä ja tärkeänä, että Vanhanen painottaa manifestissaan kansakunnan  yhtenäisyyden tärkeyttä. “Ei ole hyvä, että kaivaudumme poteroihin, joista huutelemme toisillemme. Vähitellen menetämme yhteisen kielen ja ymmärryksen sekä sopimisen ja yhteistyön kyvyn. Tuntuu, että ääripäät eivät enää edes suostu ymmärtämään toisiaan – saati hakemaan ratkaisuja”, Vanhanen painotti. “Suomi ei saa jakautua kahtia – eheä Suomi on myös turvallinen Suomi.”

Tulevaisuus tehdään nyt

Sote- ja maakuntauudistusta risteilyllä valottivat perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko sekä  kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen. Molemmat ministerit korostivat uudistuksen välttämättömyyttä, vaikka uudistus onkin osoittautunut aiottua haasteellisemmaksi. “Toivottavasti uudistus saadaan maaliin ja kohtuuhintaiset ja laadukkaat sote -palvelut voidaan taata kuntalaisille”, pohti Mikko Lasanen.

Risteilyn aikana työstettiin terveisiä myös puolueen työryhmille. Työryhmiä vetävät kansanedustajat , ja ne ovat tärkeä osa keskustan tulevaisuustyötä. Työelämän uudistusta suunnittelevaa työryhmää vetää kansanedustaja Katri Kulmuni. Keskustelussa käsiteltiin mm.  työelämän hyvinvointia, yrittäjyyttä

ja työelämän muutosta.  Heidi Nordman nosti keskustelussa esille yksinyrittäjän ja sivutoimisen yrittäjän näkökulmasta  epäkohtia, jotka liittyvät sosiaaliturvaan ja YEL-maksuihin. Nordman antoi myös kiitosta hallituksen tuoreelle esitykselle, jonka mukaisesti jatkossa yrittäjällä olisi enää yksi omavastuupäivä sairastuessaan.

Sari Metsäkivi kuuluu sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumalan vetämään koulutuspoliittiseen työryhmään. Risteilyn sivistyspolitiikkaa käsittelevässä tilaisuudessa pohdittiin mm. miten koulutuksen avulla pystytään vähentämään eriarvoisuutta.  Metsäkiven mukaan lasten erot ovat suuria jo aivan koulupolun alussa. Tukea on kohdistettava nimenomaan varhaiskasvatukseen ja ensimmäisille luokille, jotta lapsia ja perheitä pystytään tukemaan mahdollisimman varhain.

Syksyllä perustettiin myös uusia työryhmiä, joista ruokatyöryhmää vetää Eerikki Viljanen: ryhmän tehtävänä on linjauksen valmistelu suomalaisten elintarvikkeiden tuottajan ja kuluttajan aseman parantamiseksi sekä kotimaisen ruuantuotannon kannattavuuden vahvistamiseksi ja viennin lisäämiseksi.

Uudenmaan piirin 100-vuotisjuhlat Vihdissä

Muun ohjelman lomassa vihtiläiset suunnittelivat Keskustan Uudenmaan piirin 100-vuotisjuhlia. Vihdillä on kunnia saada isännöidä juhlia. Juhlat pidetään Kuoppanummen koulukeskuksessa 18.11.2017. Juhlapuheen pitää puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä, ja vieraita odotetaan tulevan 200-300. Juhlissa julkistetaan myös toimittaja Timo Laanisen kirjoittama Vihertyvä Uusimaa VI -teos, joka käsittelee keskustan toiminnan 10 viimeistä vuotta Uudellamaalla.

Tilaisuuden yhteydessä järjestetään Matti Vanhasen kampanjatilaisuus, joka on kaikille avoin. Kuluva vuosi on Vihdin kunnallisjärjestön 70-vuotisjuhlavuosi, ja myös se  näkyy juhlapäivänä.