(Lehtiteksti) Keskustan Vihdin kunnallisjärjestö avasi Meidän Vihti -kiertueen Nummelassa Cafe Casalenissa. Kansanedustaja Eerikki Viljanen kertoi kuntien tulevaisuuden näkymistä.

– Keskustalle on aina ollut tärkeää huolehtia siitä, että kaikki pysyvät mukana yhteiskunnassa, ja toisaalta kantaa vastuuta siitä, että pärjäämme myös globaalissa maailmassa. Entistä enemmän joudutaankin pohtimaan ja valitsemaan, mikä on julkisen puolen rooli.

– Tulevaisuudessa kuntarajat todennäköisesti hälvenevät muuallakin kuin sote-puolella ja kuntien yhteistyö lisääntyy. Uskon, että tämän myötä tulevaisuudessa monet palvelut toimivat nykyistä joustavammin ja sujuvammin, Viljanen pohti.

– Kuntalaisen arkea lähellä olevat asiat, kuten koulutus ja päivähoito, liikenne ja kulttuuri, korostuvat tulevaisuudessa. Kannattaa rohkeasti lähteä kuntavaaliehdokkaaksi. On tärkeää muistaa, että jokainen on oman elämäntilanteensa ja asioidensa asiantuntija. Kaikenlaista osaamista tarvitaan kuntapolitiikassa, Viljanen rohkaisi.

– Vihdin erityinen vahvuus ovat aktiiviset kuntalaiset, yhdessä tekeminen ja turvallisuus. Meillä on monenlaisia aktiivisia yhdistyksiä ja järjestöjä. Yhteisöllisyyttä tarvitaan tulevaisuuden kunnassakin. On myös rohkeasti nostettava esiin, miten hyvä kunta Vihti on – tässä asiassa meidän ei kannata olla vaatimattomia, Viljanen painotti.

-Vihdin keskusta luottaa vihtiläisten ihmisten aktiivisuuteen. Meidän Vihti -kiertuetta ideoitiin pitkään yhdessä johtokunnan ja työryhmän kanssa. Haluamme kuunnella kuntalaisia, kuten tähänkin asti ja tarjota helpon tien osallistumiseen. Kylissä kiertäminen tekee kynnyksen matalaksi, kun voi vain poiketa kahville ohi kulkiessaan. Kunnan asiat ovat kaikkien yhteisiä, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Sari Metsäkivi muistutti.

Meidän Vihti -työpajassa kuntalaiset kertoivat ajatuksiaan Vihdin kehittämisestä. Esiin nostettiin niin lapsiperheiden, yrittäjien kuin senioreidenkin asioita. Myös talousasiat kirvoittivat runsaasti kommentteja. Ideointia ja keskustelua jatketaan syksyn kyläkierroksilla.

Kyläkierrokset syyskuussa

Syyskuussa keskusta jalkautuu kyliin ja taajamiin.
Lauantaina 17.9. vietetään valtakunnallista Keskusta 110 vuotta –tempauspäivää, ja ympäri Suomea on monenlaisia tapahtumia.
Päivän aikataulu Vihdissä on seuraava:
11.00 Vihtijärvi, kylätalon yläkerta
n. 12.00 Haimoo, koulun pihapiiri
n. 13.00 Selki, Selin monitoimitalo
n. 14.00 Otalampi, Otalampi-talon pihapiiri
n. 15.00 Ojakkala, koulun pihapiiri
n. 16.00 Tervalampi, koulun pihapiiri

Keskusta jalkautuu kylille myös lauantaina 24.9. seuraavan aikataulun mukaisesti:
11.00 Kirkonkylä, K-Supermarket
n. 12.30 Oinasjoki, koulun pihapiiri
n. 13.30 Jokikunta, koulun pihapiiri
n. 14.30 Vanjärvi, koulun pihapiiri

Yhteydenotot
Sari Metsäkivi, kunnallisjärjestön pj. p. 050 566 8081 / sari.metsakivi@vihti.fi
Pasi Saario, kunnallisjärjestön vpj. p. 040 827 6455 / pasi.saario@vihti.fi
Asko Autelo kunnallisjärjestön sihteeri p. 040 725 4212 / asko.autelo@vihti.fi
Heidi Nordman, vaalipäällikkö p. 040 217 7772 / heidi.nordman1@gmail.com